Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Άσκηση γεωμετρίας με τη δολοφονία του Ομπάμα

Άσκηση γεωμετρίας με τη δολοφονία του Ομπάμα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας καθηγητής στην Αλαμπάμα, διότι δίδασκε στους μαθητές του γεωμετρία χρησιμοποιώντας σαν παράδειγμα τις ευθείες και τις γωνίες που πρέπει να ακολουθήσει η σφαίρα ενός ελεύθερου σκοπευτή για να πετύχει και να δολοφονήσει τον πρόεδρο Ομπάμα.
Ποιός Πυθαγόρας και ποιός Αρχιμήδης; Ο Τζέφερσον Κάουντι, μαθηματικός του Γυμνασίου Κόρνερ, βρήκε δικό του τρόπο για να διδάξει στους μαθητές του γεωμετρία, προκαλώντας σάλο όχι στην επιστημονική κοινότητα αλλά στην κοινή γνώμη.
«Από ποιά γωνία πρέπει πυροβολήσει ένας ελεύθερος σκοπευτής για να πετύχει και να σκοτώσει τον πρόεδρο Ομπαμα;». Αυτή ήταν η άσκηση που έβαλε στα παιδιά ο καθηγητής.
Το αποτέλεσμα ήταν να καταφθάσουν στο σχολείο οι μυστικές υπηρεσίες. Ο καθηγητής ανακρίθηκε, όμως διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε ούτε συνομωσία, ούτε δόλος. Κάποιοι γονείς, έξαλλοι,  ζήτησαν την κεφαλή του επί πίνακι. Άλλοι, παραδόξως, θεώρησαν  το παράδειγμα εύστοχο και εξόχως παιδαγωγικό.
Επιστολές διαμαρτυρίες φτάνουν με το τσουβάλι στο Γυμνάσιο του Κάουντι, όμως ο καθηγητής δεν απολύθηκε. Τέθηκε προσωρινά σε διαθεσιμότητα και πληρώνεται κανονικά το μισθό του, χωρίς περικοπές μάλιστα...
http://www.madata.gr/diafora/stranges/63390.html