Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Απίστευτο! Δεν έχει φάει και δεν έχει πιεί 70 χρόνια

Απίστευτο! Δεν έχει φάει και δεν έχει πιεί 70 χρόνια

Συναγερμό στην ιατρική και λοιπή επιστημονική κοινότητα προκαλεί η περίπτωση ενός 82χρονου Ινδού, που δηλώνει ότι έχει να φάει εβδομήντα ολόκληρα χρόνια, αλλά παρόλα αυτά καταφέρνει και διατηρείται ακμαίος και δυνατός.
Ο Ινδός βρίσκεται πλέον σε απομόνωση σε βρετανικό νοσοκομείο εδώ και επτά μέρες και εξετάζεται από γιατρούς στρατιωτικών ινστιτούτων της Βρετανίας και των ΗΠΑ. Στο διάστημα αυτό ούτε έχει φάει αλλά ούτε έχει πιει σταγόνα νερού.
Αυτό το τελευταίο γεγονός οδηγεί τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι ενδεχομένως τα όσα ισχυρίζεται είναι αληθινά, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός κανονικά δεν έχει αντοχές για να ζήσει πάνω από 3 με 4 μέρες χωρίς φαγητό και νερό.
Ο 82χρονος έκανε ασκητική ζωή και ως σπίτι είχε εδώ και δεκαετίες μια σπηλιά. Τον ανακάλυψε τυχαία ένας ινδός γιατρός και αφού συζήτησε για ώρες μαζί του και έμεινε έκπληκτος από την ιστορία του, τον έπεισε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Καλκούτας για να εξεταστεί τι ακριβώς συνέβαινε.
Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι πράγματι οι ισχυρισμοί του 82χρονου είναι αληθείς και έχει να φάει 70 χρόνια, τότε ενδεχομένως να ανοίγουν νέοι δρόμοι για την επιστήμη για την καταπολέμηση της πείνας και της λειψυδρίας, που μαστίζει μεγάλο μέρος του πλανήτη. Για αυτό και η επιστημονική κοινότητα περιμένει με αγωνία την σειρά των αιματολογικών εξετάσεων, στις οποίες υποβάλλεται αυτές τις μέρες ο ινδός ερημίτης...
http://www.madata.gr/diafora/stranges/60541.html