Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Έγινε πάμπλουτη παίζοντας «κουλοχέρη» στο διαδίκτυο

Το ποσό των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ κέρδισε την προηγούμενη εβδομάδα μια γυναίκα από την Ολλανδία, παίζοντας στον «ληστή με το ένα χέρι» μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με ανακοίνωση εταιρίας ιντερνετικών τυχερών παιχνιδιών.
«Είναι ένα από τα υψηλότερα ποσά που έχουν κερδηθεί
ποτέ στο διαδίκτυο», ανακοίνωσε η εταιρεία στο κείμενό της, αποκαλύπτοντας πως η 33χρονη τυχερή ξεπέρασε στα κέρδη έναν Νορβηγό, ο οποίος είχε κερδίσει 1,1 εκατ. ευρώ στις αρχές του 2009.
Η εν λόγω εταιρία ιδρύθηκε το 1997, συνδέεται με το Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης και τονίζει πως έχει 2,9 εκατ. πελάτες σε περίπου εκατό χώρες. Ο δικτυακός της τόπος λειτουργεί σε είκοσι γλώσσες.
«Τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο είναι απαγορευμένα» στην Ολλανδία, όπου το μονοπώλιο το κατέχουν ορισμένες λοταρίες και η Holland Casino, σύμφωνα με το ολλανδικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Τον Ιούνιο του 2008 το υπουργείο είχε απειλήσει με δίωξη τις τράπεζες και τους παρόχους πιστωτικών καρτών εάν «συνεργάζονταν» με δικτυακούς τόπους που προτείνουν παράνομα τυχερά παιχνίδια, ή στοιχήματα, σε Ολλανδούς πελάτες, όταν αυτοί πραγματοποιούν τις πληρωμένες τους εντός της χώρας.
Περίπου 400.000 Ολλανδοί, ήτοι το 3,8% των χρηστών του διαδικτύου, παίζουν σε παράνομους δικτυακούς τόπους και δαπανούν από 90 έως 280 εκατ. ευρώ, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.
news.pathfinder.gr