Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

H Google θέλει να καταργήσει τα logins στο Internet


Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στη συμβίωση μας με το Internet στην μοντέρνα αυτή εποχή είναι η απομνημόνευση και η γενικότερη διαχείριση των κωδικών στις διάφορες υπηρεσίες και ιστοσελίδες που χρησιμοποιούμε. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί που κατανοούν αυτό το πρόβλημα και προσπαθούν να βρουν λύσεις.
Ένας από αυτούς είναι και η Google που μέσω του Tim Bray αναφέρει ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω στην εξαφάνιση αυτών των περιττών logins για δύο λόγους: Πρώτον, η είσοδος σε διάφορες ιστοσελίδες παίρνει χρόνο κάτι που μειώνει την παραγωγικότητα. Δεύτερον, η Google αναφέρει ότι οι άνθρωποι συνήθως αναζητούν ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία όχι πηγαίνοντας σε κάποια μηχανή αναζήτησης αλλά πληκτρολογώντας τη διεύθυνση ενός online καταστήματος, βιβλιοπωλείου, κτλπ. Δεν επιθυμούν, ωστόσο, τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού με νέο username/password για να βρουν το προϊόν που θέλουν.
Προφανώς ο Bray δεν αναφέρεται στους τρόπους με τους οποίους η Google θέλει να αλλάξει το υπάρχον σύστημα αλλά φαίνεται ότι έχουμε επίσημη επιβεβαίωση ότι κάτι έρχεται.