Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Εντοπίστηκε χελώνα με δύο κεφάλια

Αίσθηση έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο ο εντοπισμός μιας μικρής χελώνας, η οποία έχει δύο κεφάλια και πέντε πόδια. Το χελωνάκι εντοπίστηκε σε παραλία στην Σλοβακία και έχει ηλικία μόλις επτά εβδομάδων.

Οι ειδικοί που την παρακολουθούν ονόμασαν Μάγδα το αριστερό κεφάλι και Λένκα το δεξί. Τώρα είναι πολύ μικρή, ωστόσο θα μεγαλώσει πολύ. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, το καβούκι της θα φτάσει τα 45 εκατοστά μήκος και το βάρος της θα κυμανθεί περίπου στα 40 κιλά.

Το είδος της συγκεκριμένης αφρικανικής χελώνας είναι από τα πιο μεγάλα, με αποτέλεσμα να συναντάται με καβούκι  ως και 90 εκατοστά και βάρος 70 κιλά. Κατά βάση ζει στις νότιες παρυφές της Σαχάρας, κατά μέσο όρο  30 µε 50 χρόνια.

Για την ακρίβεια, το είδος της είναι το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο, μετά τη χελώνα των Γκαλάπαγκος και τη γιγάντια χελώνα των Αλντάµπρα.

Πάντως, οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν τον λόγο που το συγκεκριμένο χελωνάκι γεννήθηκε με δυο κεφάλια και πέντε πόδια, ούτε μπορούν να προβλέψουν πόσον καιρό θα καταφέρει να επιζήσει...







Εντοπίστηκε χελώνα με δύο κεφάλια