Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

Windows Phone 7.5 γνωστό και ως Mango

Τελικά, την απάντηση για το ποια θα είναι η επίσημη ονομασία του Windows Phone Mango update, δόθηκε μέσα από ένα tweet που ξέφυγε από τη Microsoft.


Ήταν αρκετοί εκείνοι που είχαν ασχοληθεί με το θέμα και ανέμεναν πως η 
Microsoft θα συμβιβαζόταν με το κλασικό Windows Phone 7.1, αν και η θεωρία αυτή άρχισε να καταρρέει αφότου έγινε ευθεία αναφορά στην τελευταία developer build του Mango, ως Windows Phone 7.5.
Και για να διαλυθούν πλήρως οι αμφιβολίες, έκανε την εμφάνισή του και ένα tweet από το Imagine Cup της Microsoft (γνωστό και ως ICUP σε όσους ήταν πιτσιρικάδες στα 80s και 90s), το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα διαγράφηκε.
Αξία έχει και το αντικείμενο του ίδιου του tweer: όλοι οι φιναλίστ τουImagine Cup (το οποίο έληξε προχθές) θα λάβουν μια συσκευή WindowsPhone 7.5 μέχρι τον Σεπτέμβριο, το οποίο συνεπάγεται πως το ίδιο τοupdate θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Σεπτέμβριο.
Φυσικά, η εξήγηση θα μπορούσε να είναι πως η Microsoft σκοπεύει να δώσει στους νικητές pre-release developer συσκευές, αντί των retail-readyαντιστοίχων. Δεν θα είναι και η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο θα συμβεί εξάλλου – στην πραγματικότητα, οι πρώτες δύο WP7 συσκευές που δόθηκαν σε άτομα, εκτός της Microsoft, ήταν σε νικητές ενός διαγωνισμούdevelopment πίσω στον Ιούλιο του 2010, τρεις μήνες προτού κυκλοφορήσει επίσημα η πλατφόρμα.
pcw.gr