Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πολιτικό κόμμα στην Ελβετία θέτει ως στόχο την ...κατάργηση του PowerPoint

Πολιτικό κόμμα στην Ελβετία θέτει ως στόχο την ...κατάργηση του PowerPoint

Μετά το Κόμμα των Πειρατών στηΣουηδία, ένα άλλο πολιτικό κόμμα -αυτή τη φορά από την Ελβετία- έχει στον πυρήνα της πολιτικής του την τεχνολογία. Το Anti PowerPoint Partyεπιδιώκει αυτό ακριβώς που υποδηλώνει ο τίτλος του: την κατάργηση του PowerPoint!

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κόμματος, Matthias Poehm, το PowerPoint είναι μια ουσιαστικά
μια δαπάνη που δεν πιάνει τόπο. Ο Poehm επικαλείται έρευνα, σύμφωνα με την οποία το 85% των Ελβετών υποστηρίζουν ότι οι παρουσιάσεις που βλέπουν στη δουλειά τους ή στο πανεπιστήμιο δεν τους συγκινούν καθόλου. Το 11% των κατοίκων της χώρας γίνονται μάρτυρες μιας παρουσίασης δύο φορές της βδομάδα, με την κάθε παρουσίαση να έχει κοινό 10 άτομα κατά μέσο όρο. Κάνοντας την αναγωγή στον πληθυσμό, ο Poehm λέει ότι το PowerPoint στοιχίζει στη χώρα περίπου 2 δισ. ευρώ το χρόνο, ενώ στο σύνολο της Ευρώπης η δαπάνη αγγίζει τα 110 δισ. ευρώ. Συνεπώς, ο Poehm ζητά την κατάργησητου PowerPoint, το οποίο αποτελεί μια επένδυση χωρίς νόημα.

Ο Poehm έχει γράψει και βιβλίο με τίτλο The PowerPoint Fallacy (Η Απάτη του PowerPoint), το οποίο διατίθεται σε μειωμένη τιμή στα μέλη του κόμματος. Με άλλα λόγια, ο Poehm βρήκε έναν ευφάνταστο τρόπο να διαφημίσει το βιβλίο του.

Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί υπάρχει το Κόμμα των Πειρατών, η περίπτωση όμως του Anti PowerPoint Party είναι πέρα από κάθε λογική...