Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

H Microsoft εγκαταλείπει τα Windows


H Microsoft εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τα "Windοws" με ένα πιο μοντέρνο όρο. Αυτό αναφέρεταισε ένα σχετικό δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού PC World.

Σύμφωνα με τον διευθύνων των Windows Phone, Andy Lees, η Microsoft σχεδιάζει
ένα εννιαίο "οικοσύστημα" για όλες τις συσκευές και όχι, όπως έκανε μέχρι τώρα, για μεμονωμένα συστήματα όπως τα PCs, smartphones καιTablets. Όλα θα ενοποιηθούν.

Αυτό σημαίνει κατά επέκταση, όπως σημειώνουν διάφοροι παρατηρητές της αγοράς, ότι η Microsoft μπορεί να εγκαταλείψει τη χρησιμοποίηση - από το 1983 - του όρου Windows για το λειτουργικό της. Λόγοι γι΄αυτό υπάρχουν, σύμφωνα με το PC World, πολλοί. 

Η τωρινή έκρηξη στη ζήτηση των smartphones και Tablets αποτελεί το κατάλληλο χρονικό σημείο για ένα τέτοιο βήμα - συν του ότι τα Windows αποτελούν συνώνυμο της αποτυχίας για προϊόντα όπως τα Windows Vista, Windows ME και Windows Phone 7. Τα Windows σίγουρα διαθέτουν ένα πολύ μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από ότι τα Mac OS X ή και το Linux αλλά δεν έχουν φαν. 

Εκτός αυτού η χρήση των Windows από το 1983 - που περιέγραφε μια καινοτομία τότε στη χρήση του περιβάλλοντος εργασίας - δεν έχει και πολύ νόημα σήμερα.

Το τι θα κάνει τελικά η Microsoft παραμένει ακόμα άγνωστο. Οψόμεθα.
inews.gr