Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Προσοχή στις φιλίες μέσω Facebook, καραδοκούν μηνύσεις!

Προσοχή στις φιλίες μέσω Facebook, καραδοκούν μηνύσεις!

Ο 35χρονος Wylie Iwan από την πολιτεία Washington στα βορειοδυτικά των ΗΠΑ θα το σκεφτεί πάρα πολύ καλά πριν αποφασίσει ξανά να έχει συχνή επικοινωνία με μια γυναίκα στο Internet. Η 50χρονηCheryl Gray από το Michigan έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τον Iwan.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας γνωρίστηκαν στο Facebook και πιο συγκεκριμένα στο παιχνίδι Mafia Wars. Η επικοινωνία έγινε σύντομα καθημερινή και κάποια στιγμή
ο 35χρονος είπε στην 50χρονη ότι ήταν ευπρόσδεκτη να ταξιδέψει μέχρι την πολιτεία της Washington για να τα πουν κι από κοντά. Η Gray άρχισε να στέλνει συνεχώς δώρα στον Iwan και κάποια στιγμή του είπε ότι έχει βγάλει εισιτήρια για το Seattle. Τότε ήταν που ο Iwan αισθάνθηκε κάποια πίεση και για να δώσε τέλος στην ιστορία είπε στην Gray ότι έχει γνωρίσει κάποια άλλη γυναίκα.

Η Gray δεν αντέδρασε και πολύ καλά στη νέα τροπή που πήρε η υπόθεση και δημιούργησε ένα hate group στο Facebook, θέλοντας έτσι να εκφράσει την οργή της για τον Iwan. Λίγο μετά, η ιστορία απέκτησε νέο ενδιαφέρον. Η Gray απέστειλε εξώδικο στον Iwan, ζητώντας να την αποζημιώσει με 956,88 δολάρια για τα αεροπορικά εισιτήρια και τα δώρα που του είχε στείλει. Πριν συνέλθει από το σοκ, ο Iwan βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα νέο αίτημα, αυτή τη φορά για 8.386,88 δολάρια. Αυτή τη φορά, η Gray αξίωνε αποζημίωση για ψυχική οδύνη και προσβολή της προσωπικότητάς της.

Η λογική λέει ότι η υπόθεση δε θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες. Ο Iwan και η Gray δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στη ζωή τους, οπότε δύσκολα μπορεί να φτάσει στο δικαστήριο μια 100% ψηφιακή σχέση. Ας μην ξεχνάμε, πάντως, ότι μιλάμε για τις ΗΠΑ, οπότε όλα είναι πιθανά...