Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Φορέστε τα «μαγικά» γάντια

Φορέστε τα «μαγικά» γάντια

Και παίξτε μουσική

Ο Scott Peterman έχοντας καλλιτεχνικές διαθέσεις, δημιούργησε ένα ολόκληρο φανταστικό συγκρότημα, το οποίο δεν απαιτεί κάποια πλατφόρμα παιχνιδιών. Κατάλληλα τιτλοφορημένο ως «Κατά φαντασίαν Μπάντα», το project του πρόκειται για μια αρκετά διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο που μέχρι διαχειριζόμασταν παρόμοια «παιχνίδια».

Ήθελε πρακτικά να δημιουργήσει
ένα πιο αληθοφανές τρόπο αλληλεπίδρασης εκμεταλλευόμενος την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία.

Η μπάντα αποτελείται από έξι όργανα που παίζονται μέσω χειρονομιών παντομίμας. Τρομπέτα, τρομπόνι, τούμπα, κάσα, ταμπούρο και πιατίνια «ζωντανεύουν» όταν οι χρήστες φορέσουν το ειδικά εξοπλισμένο ζευγάρι άσπρων γαντιών.

 Όταν τα φορέσει κάποιος και πραγματοποιήσει κινήσεις παρόμοιες με αυτές πραγματικών μουσικών τότε τα γάντια θα παράγουν τους ήχους από τα αντίστοιχα μουσικά όργανα. Ακόμα και για τα πνευστά έχει προνοήσει, μιας και τα γάντια είναι εξοπλισμένα με εύκαμπτους σωλήνες στους οποίους θα πρέπει να φυσήξουν οι χρήστες για να δημιουργηθεί ο ήχος από το επιθυμητό όργανο.

Σύμφωνα με τον Peterman , ακόμα και άνθρωποι άσχετοι με το χώρο της μουσικής θα είναι σε θέση να παίξουν με αυτά τα όργανα παντομίμα. Το όραμά του είναι να καταφέρει να προσφέρει στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, μιας και δεν απαιτούνται τεχνικές δεξιότητες. Η κατασκευή του που παρουσιάστηκε στο Kickstarter και πέτυχε χρηματοδότηση για να προχωρήσει σε μια πιο μαζική παραγωγή.

Λέτε σε λίγα χρόνια να βλέπουμε τις φιλαρμονικές να παρελαύνουν πραγματοποιώντας κινήσεις παντομίμας;





newsbeast.gr