Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ιος απειλεί τα Android κινητά!



Ένας ιός που εγκαθιστάται κρυφά στις Android συσκευές και χρεώνει το χρήστη με μηνύματα...

Το νέο κρούσμα που απειλεί τα Android κινητά είναι ένα SMS trojan το οποίο μπορεί και στέλνει ακριβά SMS σε διάφορες υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα
εμποδίζει δεν αφήνει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να ενημερώσουν τους πελάτες για τις χρεώσεις.

Ο νέος αυτός ιός ονομάζεται hippos κι έκανε την εμφάνισή του σε ανεπίσημες αγορές εφαρμογών για Android smartphone στην Κίνα.

O ιός αυτός μπορεί να εγκατασταθεί στη συσκευή του χρήστη, μέσω μίας φαινομενικά κανονικής εφαρμογής που κατεβάζει ο χρήστης από κάποιο ανεπίσημο site με εφαρμογές για android, και στη συνέχεια με την εγκατάστασή της, μολύνει τη συσκευή με τον ιό.

Το πρώτο πράγμα που κάνει ο HippoSMS μετά την κρυφή εγκατάστασή του, είναι να ενεργοποιήσει μια υπηρεσία η οποία στέλνει μηνύματα SMS σε μια premium υπηρεσία (1066******) ενώ ταυτόχρονα εγκαθιστά ένα ContentObserver για να μπορεί να ελέγχει τα εισερχόμενα SΜS έτσι ώστε να μπλοκάρει τα μηνύματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για να μην μπορούν να στείλουν μηνύματα που ενημερώνουν τους συνδρομητές για το υπόλοιπο του λογαριασμού τους.

Για την ώρα ο HippoSMS απειλεί μόνο χρήστες στην Κίνα, αλλά υπάρχουν πολλά παρόμοια κακόβουλα προγράμματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε πολλές Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες.
newsit.gr