Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

4 must εφαρμογές του iPhone για τις καλοκαιρινές μας διακοπές


Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και για τους περισσότερους η κυρίαρχη σκέψη είναι οι διακοπές. Και επειδή στις διακοπές κανείς (τουλάχιστον έτσι πιστεύω) δεν αποχωρίζεται το κινητό του τηλέφωνο, σήμερα σας παρουσιάζω 4 ενδιαφέρουσες εφαρμογές για το iPhone που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στις διακοπές μας.

HotelPal
Το HotelPal είναι αναγκαίο να το έχουμε εγκατεστημένο στο iPhone μας εάν έχουμε αποφασίσει να πραγματοποιήσουμε κάποιο αυτοσχέδιο ταξίδι σε όλο τον κόσμο. Όπου κι αν βρεθούμε, η εφαρμογή θα μας κατευθύνει γρήγορα στα καλύτερα διαθέσιμα ξενοδοχεία (η βάση δεδομένων του περιέχει πάνω από 100.000). Βαθμολογίες, διαθεσιμότητα και τιμές είναι διαθέσιμες στο HotelPal, ενώ φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει η δυνατότητα κράτησης. Booking των ιδανικότερων ξενοδοχείων λοιπόν, εύκολα και γρήγορα από το iPhone μας.
Songkick Concerts
Δε νομίζω πως αμφιβάλλει κανείς ότι το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για συναυλίες. Το Songkick Concerts λοιπόν, είναι μία δωρεάν εφαρμογή που μας δίνει τη δυνατότητα να ενημερωνόμαστε για τις ημερομηνίες και του χώρους όπου εμφανίζονται ζωντανά οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες. Πώς αναγνωρίζει ποιοι είναι οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες; Σκανάροντας τις λίστες αναπαραγωγής του iTunes μας. Έτσι, η εφαρμογή δημιουργεί ένα προσωπικό ημερολόγιο βασισμένο στις μουσικές μας προτιμήσεις αλλά και στην τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε. Το πιο εντυπωσιακό;
Tan Pro
Πρόκειται για την εφαρμογή που μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε το ιδανικό μαύρισμα για το καλοκαίρι! Πώς; Επιτρέποντας να παρακολουθούμε εύκολα το χρόνο έκθεσης στον ήλιο και την πρόοδο του μαυρίσματός μας. Το Tan Pro, το οποίο κοστίζει 0,79€, μας δίνει τη δυνατότητα να ορίσουμε χρονικά διαστήματα για τη διαδικασία του μαυρίσματος, την ανάσκελη ή την μπρούμυτη στάση, καθώς και την εφαρμογή αντηλιακού. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών για τη μέτρηση της προόδου του μαυρίσματός μας.
Drinkspiration
Mojito; Sex on the beach; Vanilla Rain; Ποιο είναι το ιδανικό κοκτέιλ για το καλοκαίρι; Λοιπόν, αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Το Drinkspiration από την Absolut, διατίθεται δωρεάν στο AppStore, και μας βοηθά να προσδιορίσουμε το τέλειο ποτό με βάση τις καιρικές συνθήκες, την ώρα, την τοποθεσία, και τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Η εφαρμογή αποτελείται από μια βάση δεδομένων 400 συνταγών ποτών και είναι σίγουρο ότι κάθε στιγμή θα είναι έτοιμη να μας δώσει το ιδανικό cocktail.
inews.gr