Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Δεν χτύπησαν τα ξυπνητήρια των iPhones μετά το νέο έτος

Δεν χτύπησαν τα ξυπνητήρια των iPhones μετά το νέο έτος

Για αρκετές χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι πρώτες δύο μέρες του 2011 τους βρήκαν να κοιμούνται μέχρι αργά, επειδή λόγω τεχνικής βλάβης τα ενσωματωμένα ξυπνητήρια των υπερσύγχρονων συσκευών iPhone, που για πολλούς έχουν πλέον αντικαταστήσει τα παραδοσιακά ξυπνητήρια, απλώς δεν χτύπησαν.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε τόσο την 1η όσο και τη 2α Ιανουαρίου, ενώ η κατασκευάστριαApple δήλωσε ότι θα λυνόταν από τις 3 Ιανουαρίου.

Ήταν η δεύτερη φορά, σε διάστημα λίγων μηνών, που υπήρξε δυσλειτουργία στο ξυπνητήρι των δημοφιλών συσκευών (η πρώτη φορά ήταν όταν άλλαξε η ώρα σε χειμερινή), κάτι που προκάλεσε θύελλα παραπόνων στα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter, καθώς και σε διάφορα ιστολόγια (blogs), εκ μέρους εκνευρισμένων χρηστών οι οποίοι, όπως ανέφεραν, είχαν αργήσει στη δουλειά τους ή είχαν χάσει αεροπλάνα, τρένα και ραντεβού.

Η Apple, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, παραδέχτηκε ότι υπήρχε πρόβλημα (χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την αιτία) και δήλωσε «όλα τα ξυπνητήρια θα δουλεύουν κανονικά από τις 3 Ιανουαρίου». Η βλάβη φάνηκε να αφορά κυρίως τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του iPhone 4, που κυκλοφόρησαν το Νοέμβριο, αν και υπήρξαν αναφορές για προβλήματα και σε παλαιότερες εκδόσεις των συσκευών, στις οποίες είχε γίνει αναβάθμιση λογισμικού.

Το νέο συμβάν, σύμφωνα με αναλυτές, πλήττει την εικόνα αξιοπιστίας που επιμελώς έχει «χτίσει» η Apple γύρω από τα προϊόντα της. Περισσότεροι από 1,7 εκατ. άνθρωποι διεθνώς είχαν αγοράσει συσκευές iPhone 4 μέχρι το καλοκαίρι του 2010.
http://24sports.com.cy/easyconsole.cfm/id/84816