Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Η λύση στο μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων (vid)

Το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων, που θεωρείται υπεύθυνο για τις εξαφανίσεις εκατοντάδων πλοίων και αεροσκαφών, υποστηρίζει πως έλυσε Αυστραλός ερευνητής. Όπως λέει, πρόκειται για γιγαντιαίες φυσαλίδες μεθανίου που ουδεμία σχέση έχει με τις θεωρίες περί εξωγήινων και στοιχειών που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς!

Σύμφωνα με την έρευνα του καθηγητή Ωκεανογραφίας του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Joseph Monaghan, κάτω από τον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού στην επίμαχη περιοχή βρίσκονται τεράστια αποθέματα μεθανίου. Ασθενείς σεισμικές δονήσεις είναι πιθανό να απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες του αερίου, δημιουργώντας «κενά» στη θάλασσα και παρασύροντας όποιο πλοίο ή αεροπλάνο τυγχάνει να βρίσκεται στην περιοχή.

«Το μεθάνιο σε μεγάλα βάθη είναι υγροποιημένο και υπό πίεση. Όταν όμως βρει μια οδό διαφυγής και αρχίσει την άνοδό του προς την επιφάνεια της θάλασσας μετατρέπεται σε αέριο που διαστέλλεται γεωμετρικά. Όποιο πλοίο βρεθεί στο σημείο, χάνει κυριολεκτικά το νερό από κάτω του, με αποτέλεσμα να βυθιστεί χωρίς να αφήσει ίχνη. Το ίδιο συμβαίνει και με όποια αεροσκάφη πετούν πάνω από την περιοχή, που χάνουν την στήριξή τους και συντρίβονται στο κενό που αφήνει από κάτω της η φυσαλίδα - δολοφόνος», εξηγεί ο καθηγητής.

Παλιότερες θεωρίες έκαναν λόγο ακόμα και για την χαμένη Ατλαντίδα ή... μηχανές του χρόνου! Μεταξύ άλλων, ο Vincent Gaddis μίλησε για την ύπαρξη μία χωροχρονικής ανωμαλίας μέσω άλλων διαστάσεων, ο Ivan Sanderson μίλησε για στρεβλώσεις του μαγνητικού πεδίου και ο Charles Berliz «κατηγόρησε» δράσεις που προέρχονται από UFO.

Το πιο εκκεντρικό ever ήταν εκείνο που υποστήριξε ο δρ. Kenneth Mc Call, που απέδωσε το μυστήριο στις... ψυχές των βασανισμένων νέγρων σκλάβων που έχουν στοιχειώσει την περιοχή.

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι μια τριγωνική γεωγραφική περιοχή ανάμεσα στις Βερμούδες, το Πουέρτο Ρίκο και την Φλώριδα. Οι αναφορές για ανεξήγητα συμβάντα αρχίζουν από το 1940. Μερικά από τα πλοία που χάθηκαν βρέθηκαν αργότερα τελείως εγκαταλελειμμένα, ενώ άλλα δεν εντοπίστηκαν ποτέ χωρίς να στείλουν κανένα σήμα κινδύνου.

Το πιο εντυπωσιακό περιστατικό ήταν η εξαφάνιση του πυρηνικού υποβρυχίου «Scorpion» τον Μάιο του 1968: αν και ανακαλύφθηκε μερικούς μήνες αργότερα στον πυθμένα του ωκεανού, τίποτα δεν μπόρεσε να εξηγήσει το δυστύχημα!

Εκτός από πλοία, στην περιοχή έχουν εξαφανιστεί και πολλά αεροσκάφη. Ενδεικτικά, το 1945, πέντε βομβαρδιστικά της αεροναυτικής βάσης Φορτ Πάουντερντεϊλ στην Φλόριντα μετέδωσαν με τον ασύρματο το μήνυμα ότι είχαν χαθεί και αμέσως διέκοψαν κάθε επικοινωνία. Παρά την μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε, ουδέποτε βρέθηκε το παραμικρό!

height="385">