Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Πιο υγιεινές οι πατάτες που έχουν υποστεί ...ηλεκτροσόκ

Μια πραγματικά αναπάντεχη ανακάλυψη έκαναν ιάπωνες ερευνητές οι οποίοι ανακάλυψαν ότι κάνοντας στις πατάτες ηλεκτροσόκ αυτές μπαίνουν αυτόματα στην κατηγορία των λεγόμενων «σούπερ τροφών».

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Οbihiro «χτυπώντας» με ηλεκτροσόκ ή ακόμη και με υπερήχους μια πατάτα ενεργοποιείται αυτόματα κάποιος μηχανισμός ο οποίος απελευθερώνει επιπλέον ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών από αυτές που ήδη διαθέτει το φυτό. Εχει αποδειχθεί ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό και ανάμεσα στα άλλα καταπολεμούν τις καρδιακές παθήσεις αλλά και τον καρκίνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ηλεκτροσόκ διπλασιάζει τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ουσιών της πατάτας.

Ιάπωνες ερευνητές έκαναν ηλεκτροσόκ σε πατάτες και είδαν ότι γίνονται «σούπερ τροφή»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=350042&dt=24/08/2010#ixzz0xoCHZciL