Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Πως να πετάξετε δωρεάν με αεροπλάνο



Ενας 20χρονος λαθρομετανάστης από τη  Ρουμανία κατάφερε να επιβιώσει αφού ταξίδεψε από τη Βιέννη στο Λονδίνο, κρυμμένος στις ρόδες ενός αεροπλάνου Boeing 747!

Ο άνδρας συνελήφθη από τις αρχές όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου την περασμένη Κυριακή. Σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης, ήθελε απλώς να φύγει από τη Βιέννη και να ψάξει για εργασία.
Η βρετανική αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 19:37 ώστε να συλλάβει τον 20χρονο. Το αεροπλάνο ανήκε σε έναν σεΐχη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είχε παραμείνει ακινητοποιημένο και άδειο στο αεροδρόμιο Schwechat από την Πέμπτη. Η διαδρομή του στο Χίθροου ήταν χωρίς επιβάτες. Τώρα ενδέχεται να επιβληθεί πρόστιμο ή κάποια ποινή στον νεαρό.

Ο Ρουμάνος φαίνεται ότι πέρασε από έναν φράχτη του αεροδρομίου Schwechat της Βιέννης και σκαρφάλωσε στο πρώτο αεροπλάνο που είδε, μη γνωρίζοντας τον προορισμό του. Βρέθηκε τραυματισμένος με μώλωπες και υποθερμία καθώς η εξωτερική θερμοκρασία έφτασε τους -41 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος κατάφερε να επιβιώσει επειδή το αεροπλάνο πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο για να αποφύγει τον θυελλώδη καιρό.
Το 2001, το σώμα ενός άνδρα έπεσε στο πάρκινγκ του Χομπέις αφού είχε παγώσει., ενώ το 2002 δύο Κουβανοί λαθρεπιβάτες πέθαναν κοντά στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ όταν είχαν κρυφτεί και αυτοί  στις ρόδες του αεροπλάνου της  Ghana Airways Gatwick .

Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 1997 ο 22χρονος Παρντίπ Σεινί επέζησε ύστερα από 10ωρη πτήση από το Δελχί στο αεροδρόμιο Χίθροου ενώ ο 19χρονος αδελφός του πέθανε από υποθερμία και έπεσε από το αεροπλάνο σε ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο φωταερίου.

Μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν σε Δυτικές χώρες κρύβονται αρκετά συχνά στο χώρο των τροχών αεροσκαφών, αλλά ελάχιστοι επιβιώνουν. Συνήθως πεθαίνουν από το κρύο και την έλλειψη οξυγόνου ή πέφτουν στο έδαφος όταν το διαμέρισμα των τροχών ανοίγει λίγο πριν την προσγείωση.