Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ταξί μέσω Android

Ταξί μέσω Android
Οι κάτοχοι συσκευών με Android που κινούνται στην Αθήνα μπορούν πλέον να βρίσκουν ταξί και μέσω του smartphone τους. Απλά, “κατεβάζοντας”
από το Android Market, το Taxibeat, μία ελληνική και ιδιαίτερα αξιόλογη εφαρμογή, διαθέσιμη ήδη για iPhone.

Το Taxibeat επιτρέπει στον χρήστη να βρίσκει και να ειδοποιεί ένα ταξί τη στιγμή που το θέλει οπουδήποτε και αν είναι μέσα στην Αθήνα. Η εφαρμογή εκμεταλλεύεται τις GPS δυνατότητες του smartphone και στη συνέχεια δείχνει στον χρήστη ποιά από τα -συμβεβλημένα με το σύστημα- ταξί βρίσκονται στην γύρω περιοχή. Μάλιστα, στα ταξί υπάρχει και αξιολόγηση -τη δίνει ο χρήστης μετά το πέρας της κούρσας- οπότε ο καθένας διαλέγει το ταξί που θέλει. Ο οδηγός, ο οποίος έχει τη δική του εφαρμογή, “απαντά” ότι δέχεται την κλήση επίσης πατώντας ένα πλήκτρο και το σύστημα στη συνέχεια ενημερώνει διαρκώς τον χρήστη για το που βρίσκεται το ταξί του. Σημειωτέον πως δεν γίνεται καμία τηλεφωνική κλήση μεταξύ πελάτη και οδηγού.
Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι το Τaxibeat είναι αρκετά εξυπηρετικό, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι για τον πελάτη δεν υπάρχει καμία επιπλέον επιβάρυνση. Αυτός που πληρώνει μία προμήθεια (0,50 ευρώ ανά διαδρομή) είναι ο οδηγός του ταξί...
inews.gr